Friday, September 20, 2013

salahkah jika memilih untuk jadi ahli perniagaan

 assalamualaikum..

tajuk entry kali ini sungguh membingungkan saya. asyik di sua dengan pertanyaan, dah cari kerja? tak nak kerja bahagian ni ke? tak pe kalau lari sikit dari bidang yang belajar dulu..
ma
sih, akan terus bersabar menjawab semua soalan sedemikian. saya ada memohon. dan jika ada rezeki saya di situ. i'Allah saya akan bekerja.
cuma...hati dan minda saya keras mengatakan. saya ingin bekerja sendiri. ada perniagaan sendiri untuk jangka masa yang panjang.

dan, tak mungkin perniagaan saya ini di mulakan dengan hari ini, dan hari esok sudah dapat sebiji kereta/rumah atau apa2 sahaja yang menunjukkan saya sudah berjaya.. hanya dengan izin Allah. dan nampaknya, saya masih tergolong dalam peniaga yang mesti bekerja kuat untuk berjaya. mesti cuba, cuba dan cuba lagi untuk berjaya. tak cukup sekali dua, malah beratus-ratus kali akan saya cuba untuk berjaya dalam bidang perniagaan ini.

mohon juga, keluarga terdekat bersabar dan terus doakan saya berjaya dalam perniagaan dan bukan bekerja makan gaji sahaja..

terima kasih tak terhingga buat sang bintang yang masih menjadi tulang belakang dan terus mendorong saya untuk menjadi peniaga yang berjaya.

ya Allah, mohon kau redhai segala usaha ku ini. Mohon kau melimpah ruahkan rezeki ku ini. Mohon agar aku juga istiqomah dalam beribadat kepadaMu.

dan saya, akan terus berusaha ingin berjaya!! i'Allah


 nurkilan oleh;